Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Pyreneeën
Beginpagina
Gebiedsinformatie
Hoofdroutes
Verloop bergkam
Geologie
Bronnen
Picture Gallery
Overzichtskaart
Routekaart GR 10

Trektocht 1
Route 1
Panorama 1

Trektocht 2
Andorra
Panorama 2
Route 2

Trektocht 3
Vignemale
Panorama 7
Route 3

Trektocht 4
Gruta Casteret
Brèche de Roland
Panorama 9
Route 4

Trektocht 5
Routekaart 5
Hutten
Panorama 1

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bergwandelen in de Pyreneeën

De Pyreneeën bestaan uit een langgerekte bergketen van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Het centrale deel kent de hoogste toppen en spectaculaire keteldalen en verschillende nationale parken. Hierdoor is dit deel het populairst bij wandelaars en dagjesmensen. De oostelijke en westelijke uitlopers zijn landelijker en bieden meer rust en ongereptheid.

Afbeelding

Algemene informatie
Algemene informatie over dit schitterende berggebied met veel wandelmogelijkheden:
Wandelingen

Er worden vijf trektochten beschreven, elk van ongeveer twee weken.
  • Wandeling 1: start van de GR 10 vanaf Banyuls-sur-Mer aan de Middellandse Zee via de Canigou tot de Col de Jou, dan afgedaald naar St. Martin du Canigou en Prades. Met wandelschema. Om een indruk te krijgen van het uitzicht kan je via Google Earth de rondvlucht om de Canigou bekijken.
  • Wandeling 2: vervolg van de oostelijke GR 10 (met delen van de HRP) vanaf de Col de Jou via de Pic Carlit tot Andorra, en dan via Porteille de Fontargente (panoramafoto) afgedaald naar Les Cabannes. Zie ook het schema.
  • Wandeling 3: in de centrale Pyreneeën twee trajecten van de GR 10: (1) van Cauterets via de Vignemale en Cirque de Gavarnie (panoramafoto) naar Luz St Sauveur en (2) van Bareges naar Vielle-Aure. En het schema.
  • Wandeling 4: In de centrale Pyreneeën van Cauterets langs de Vignemale en Col de la Bernatoire naar de Ordesa. Via de Grot van Casteret en de Brèche Roland naar Gavarnie, en weer langs het Lac d'Estom terug. Uiteraard het schema. Om een indruk te krijgen van de hoogste top kan je via Google Earth de rondvlucht om het Monte Perdidiomassief bekijken.
  • Wandeling 5: een huttentrektocht door het Nationale Park Aigües Tortes in de Spaanse Pyreneeën. Gestart is in Espot, vandaar is een tocht door het gehele park gemaakt waarbij in 7 hutten is overnacht. Van deze laatst gemaakte tocht is geen reisbeschrijving geplaatst, wel is in januari 2014 een wandelschema toegevoegd. Verder 19 panoramafoto's en een overzicht van de hutten, met een waardering per hut.

Afbeelding

Picture Gallery
  • Van de eerste 4 wandelingen een overzicht van alle foto's en routekaart, Engelse toelichting.
Verdere informatiebronnen

Voor gidsen, kaarten en links naar internet over de Pyreneeën zie informatiebronnen.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > Pyreneeën

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer  | Cookies  | Reageren