Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Tour de Mont Blanc
Beginpagina
Gebiedsinformatie
Overzichtskaart
Routekaart

Trektocht 1
Panorama 1
Panorama 2
Wandelschema 1

Dagtochten 2
Panorama 3
Panorama 4
Wandelschema 2

Dagtochten 3
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Panorama 11
Wandelschema 3

Haute route
Chamonix-Zermatt
Reisverslag
Routekaart
Loopschema
Google kaarten
Hutten
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 20
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

     

Bergwandelen rond de Mont Blanc

Het Mont Blanc massief ligt op de grens van Frankrijk, Italië en Zwitserland. De hoogste berg van de Alpen oefent al eeuwen aantrekkingskracht uit op bergbeklimmers en is één van de meest beklommen toppen. Rond het massief loopt een gemarkeerde route, de Tour du Mont Blanc, die regelmatig mooie uitzichten op het massief biedt. Zij is zeer geschikt voor mensen met weinig ervaring in het hooggebergte vanwege de beperkte moeilijkheidsgraad, redelijke lengte van de etappes en het grote aantal alternatieven.
Een andere tocht op deze webplek is de Haute Route, een gletsjer trektocht vanuit het Mont Blanc massief door Wallis naar de Matterhorn. Deze tocht is alleen geschikt voor gevorderden.

Afbeelding

Algemene informatie Tour de Mont Blanc

Een beschrijving van het gebied en beknopte geschiedenis van haar beklimming bij gebiedsinformatie. Er is ook een overzichtskaart, een routekaart.

De Tour de Mont Blanc blijft redelijk laag. Heb je Google Earth op je PC of tablet ge´nstalleerd? Maak dan om een indruk van het hele bergmassief van bovenaf te krijgen een rondvlucht boven het zuidelijke (hoogste) deel van de Mont Blanc (4.810 m) en het noordelijke stuk rond de Aiguille Verte (4.122 m), via Google Earth.

Wandeltochten
De beschreven wandeltochten zijn in verschillende jaren gemaakt en beslaan steeds een ander gedeelte van de Tour du Mont Blanc.

  • De Petit Tour du Mont Blanc, beslaat het gedeelte van Houches (Frankrijk) tot Courmayeur (Italië) van de Tour de Mont Blanc.
  • Vanuit het Zwitserse La Fouly nabij de Italiaanse grens: dagtochten in Val Ferret, die deels de Tour du Mont Blanc volgen.
  • Vanuit het Franse Le Tour nabij de Zwitserse grens: dagtochten vanuit Le Tour, die ook een stuk van de Tour du Mont Blanc volgen.
  • Behalve de korte reisbeschrijvingen per tocht, zijn er ook tien panorama-foto's. Onder de panoramafoto is steeds een link waarmee je eenvoudig naar de volgende (of vorige) foto kan gaan.
  • De routekaart geeft een overzicht van het gebied en de gemaakte tochten. Deze beslaan niet de hele Tour du Mont Blanc, zoals ook is aangegeven op de routekaart. De precieze routes, gelopen afstanden en hoogtes zijn te vinden in de wandelschema's per tocht.
Gletsjertrektocht van Chamonix naar Zermatt


Klik op de foto voor panorama versie

De gletsjertrektocht begon in Le Tour in het Mont Blanc gebied (ten noorden van Chamonix), en ging daarna verder langs de hoogste toppen van Valais (Wallis) naar Zermatt. Meer informatie vindt u op de beginpagina van de Haute route.
 
Thuispagina > Tochten per gebied > Mont Blanc

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren