Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Bulgarije
Beginpagina
Gebiedsinformatie

Voettocht
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Panorama 11
Panorama 12
Wandelschema
Overzichtskaart
Routekaart
Terreinkaart
Tocht Eric Suyten
Afbeelding
Afbeelding

Vreemde voettocht in Bulgarije

Rila en Pirin gebergte

De bergen van Rila en Pirin zijn ruig en zeer afwisselend. In de lagere delen liggen aardige dorpen en prachtige kloosters, de steile berghellingen zijn dicht met bossen begroeid. Daarboven uit steken de kammen die nog grotendeels met sneeuw bedekt zijn als wij in mei 2002 een trektocht door dit gebied maken. Tussen de smeltende sneeuw bloeien talloze krokussen. Er zijn 2 Nationale parken waar ook de grootste wolven en berenpopulaties van Europa voorkomen.


Klik op de foto voor de panoramaversie

Wandelen in dit deel van Bulgarije betekent improviseren. Wij hebben voornamelijk gekampeerd, vaak bij een beekje of een meer. Enkele keren hebben we in een (meestal eenvoudige) berghut of stadsherberg geslapen. Het startpunt was het schitterende Rila-klooster van waar we de internationale E-4 wandelroute oppikten die de bergkam volgt. Wij daalden echter halverwege af, en liepen over de beboste hellingen naar de dorpjes en genoten van het hete bronwater op onze rustdag in Bansko. Een prachtig maar toeristisch stadje.
Vandaar weer omhoog langs de Vihren (2.914 m) om een dag lang de bergkam te volgen. Een lange afdaling door dichte bossen om uit te komen bij de lager gelegen zandsteenkloven waar we eindigden met een bezoek aan het Rozen klooster en de terrasjes van Melnik.

Ga verder

Meer details en veel foto's in het reisverslag van deze trektocht. De wandelroute is terug te vinden op de routekaart en het wandelschema.
Zie ook de gebiedsinformatie en de overzichtskaart van Rila en Pirin.

Ervaringen van anderen

Eric Suyten cs maakten een ge´mproviseerde Voettocht door Pirin en Rhodope.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > Bulgarije

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren